Ve vodě namočené žemle vymačkáme a spolu s játry najemno umeleme. Máslo dobře vymícháme s vejci a důkladně promícháme s játry. Dochutíme mletou červenou paprikou, pepřem, solí a přidáme sekanou nať (nať můžeme i umlít s játry).
4 hrnky vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Hrnky vložíme do vodní lázně a zakryté pomalu vaříme asi 30 minut. Paštiku vyklopíme a podáváme se zeleninou a bramborovou kaší.
Omyté mladé cukety nastrouháme i se šlupkou, osolíme a necháme asi půl hodiny odstát, přebytečnou vodu zcedíme.Na lžíci…
více o Cuketové placičky s dipem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem