Nakrájíme housky, opražíme je na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky. Ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4–5 hrnků, max. 1 cm pod okraj a každý hrnek překryjeme alobalem.
Do hrnce vložíme utěrku, na ni dáme hrnky, zalijeme vodou, aby dosahovala zhruba do poloviny hrnků. Hrnec přiklopíme poklicí. Vaříme cca 25–35 minut.
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy