Nakrájíme housky, opražíme je na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky. Ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do 4–5 hrnků, max. 1 cm pod okraj a každý hrnek překryjeme alobalem.
Do hrnce vložíme utěrku, na ni dáme hrnky, zalijeme vodou, aby dosahovala zhruba do poloviny hrnků. Hrnec přiklopíme poklicí. Vaříme cca 25–35 minut.
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím