Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Promícháme je a necháme v teple pod utěrkou kynout – nejlépe vyhřát troubu na 50 stupňů, vypnout ji a vložit do ní těsto nejméně na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou.
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů