Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Promícháme je a necháme v teple pod utěrkou kynout – nejlépe vyhřát troubu na 50 stupňů, vypnout ji a vložit do ní těsto nejméně na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou.
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky