Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Promícháme je a necháme v teple pod utěrkou kynout – nejlépe vyhřát troubu na 50 stupňů, vypnout ji a vložit do ní těsto nejméně na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou.
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše