Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Promícháme je a necháme v teple pod utěrkou kynout – nejlépe vyhřát troubu na 50 stupňů, vypnout ji a vložit do ní těsto nejméně na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou.
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Těsto: Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíme…
více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou