Hrníčkové lívance

3.5

hodnoceno: 10
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce nebo 1 velké
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      lžíce sušené droždí
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Promícháme je a necháme v teple pod utěrkou kynout – nejlépe vyhřát troubu na 50 stupňů, vypnout ji a vložit do ní těsto nejméně na půl hodiny. Lívanečník vytřeme lehce olejem a pečeme. Hotové lívance potřeme rozpuštěným máslem a namočíme do skořicového cukru, nebo mažeme borůvkovou marmeládou.
Zařazení: Vafle Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: