2) Formu nebo plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou, tak aby nikde nebyla vidět a neprosvítala. Zbylou mouku vyklepeme.
3) Všechny suroviny na korpus si smícháme dohromady a vymícháme tak řídké těsto které vylijeme do formy. Formu dáme do trouby a pečeme zhruba 20-25 minut. Dobře upečený korpus zjistíme tak, že píchneme špejlí a pokud se nám těsto nikde nelepí, je hotovo.
Takto upečený korpus necháme vychladnout.
Mezi tím, co se peče nebo už se chladí korpus si připravíme krém.
4)Do menšího kastrůlku si dáme vařit mléko, ke kterému přidáme i pudink. Můžete přidat i cukr. A vaříte dokud se z něj nestane pevná hmota.
- Nezapomeňte pořádně míchat. Spálený ho nechceme.
Necháme vychladit.
A do vychlazeného pudinku přidáme tvaroh a necháme ještě v lednici.
5) Vychladlý korpus si rozkrojíme na půl. Potřeme krémem a znovu přiklopíme. Na vrch korpusu také dáme krém, který uhladíme a poklademe ovocem.
6) Už jen stačí udělat želatinu podle návodu. (Já vždy dávám tekutiny méně)
abych mela jistotu, že ztuhne.
Želatinou zalijeme dort, dáme ztuhnout a je hotovo :)
- ovoce můžete dát jakékoliv.
- želatina se většinou dává proto, aby ovoce nezaschlo, takže můžete podávat i bez :)
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě