2) Formu nebo plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou, tak aby nikde nebyla vidět a neprosvítala. Zbylou mouku vyklepeme.
3) Všechny suroviny na korpus si smícháme dohromady a vymícháme tak řídké těsto které vylijeme do formy. Formu dáme do trouby a pečeme zhruba 20-25 minut. Dobře upečený korpus zjistíme tak, že píchneme špejlí a pokud se nám těsto nikde nelepí, je hotovo.
Takto upečený korpus necháme vychladnout.
Mezi tím, co se peče nebo už se chladí korpus si připravíme krém.
4)Do menšího kastrůlku si dáme vařit mléko, ke kterému přidáme i pudink. Můžete přidat i cukr. A vaříte dokud se z něj nestane pevná hmota.
- Nezapomeňte pořádně míchat. Spálený ho nechceme.
Necháme vychladit.
A do vychlazeného pudinku přidáme tvaroh a necháme ještě v lednici.
5) Vychladlý korpus si rozkrojíme na půl. Potřeme krémem a znovu přiklopíme. Na vrch korpusu také dáme krém, který uhladíme a poklademe ovocem.
6) Už jen stačí udělat želatinu podle návodu. (Já vždy dávám tekutiny méně)
abych mela jistotu, že ztuhne.
Želatinou zalijeme dort, dáme ztuhnout a je hotovo :)
- ovoce můžete dát jakékoliv.
- želatina se většinou dává proto, aby ovoce nezaschlo, takže můžete podávat i bez :)
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka