Namočíme rozinky. Do pekárny dáme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru, promícháme a posypeme lžičkou hladké mouky. Zapneme program těsto. Rozehřejeme máslo, smícháme mouku se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Jakmile pekárna začne míchat, vsypeme mouku, přilijeme máslo a žloutek. Po zvukovém signálu přidáme okapané rozinky.
Po doběhnutí programu na vále uděláme 2 bochánky a na plechu pod ubrouskem necháme ještě kynout (asi 45 minut). Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a dáme péct. Pečeme v předehřáte troubě na 190 °C 15 minut, poté snížíme na 150 °C a dopékáme 30 minut.
Bochánky nejsou moc sladké ani hutné, ale dobře se krájí a mažou máslem a marmeládou.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem