Hrníčkový perník s polevou z ledových kaštanů

4

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      lžíce med
    • 1
      balíček prášek do perníku já použila prášek na pečení
    • 3
      lžíce kakao
    • 2
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek slunečnicový olej nebo rozpuštěné máslo
    • rybízová marmeláda (višňová, brusinková)
    • 3
      ks tyčinky ledové kaštany

Postup přípravy receptu

  • Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 min. (hotovost kontrolujeme špejlí)
  • Vychladlý perník rozkrojíme, spodní část namažeme marmeládou a vrchní rozpuštěnými ledovými kaštany (rozpuštíme v parní lázni, v případě potřeby přidáme trochu vody).
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: