balíček
prášek do perníku
já použila prášek na pečení
3
lžíce
kakao
2
hrnek
mléko
2
ks
vejce
0,5
hrnek
slunečnicový olej
nebo rozpuštěné máslo
rybízová marmeláda
(višňová, brusinková)
3
ks
tyčinky ledové kaštany
Postup přípravy receptu
Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 min. (hotovost kontrolujeme špejlí)
Vychladlý perník rozkrojíme, spodní část namažeme marmeládou a vrchní rozpuštěnými ledovými kaštany (rozpuštíme v parní lázni, v případě potřeby přidáme trochu vody).
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami