balíček
prášek do perníku
já použila prášek na pečení
3
lžíce
kakao
2
hrnek
mléko
2
ks
vejce
0,5
hrnek
slunečnicový olej
nebo rozpuštěné máslo
rybízová marmeláda
(višňová, brusinková)
3
ks
tyčinky ledové kaštany
Postup přípravy receptu
Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 min. (hotovost kontrolujeme špejlí)
Vychladlý perník rozkrojíme, spodní část namažeme marmeládou a vrchní rozpuštěnými ledovými kaštany (rozpuštíme v parní lázni, v případě potřeby přidáme trochu vody).
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s poloviční dávkou cukru, vešleháme dvě lžíce horké vody. Šleháme tak dlouho…
více o Roláda se šlehačkovým krémem