balíček
prášek do perníku
já použila prášek na pečení
3
lžíce
kakao
2
hrnek
mléko
2
ks
vejce
0,5
hrnek
slunečnicový olej
nebo rozpuštěné máslo
rybízová marmeláda
(višňová, brusinková)
3
ks
tyčinky ledové kaštany
Postup přípravy receptu
Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 min. (hotovost kontrolujeme špejlí)
Vychladlý perník rozkrojíme, spodní část namažeme marmeládou a vrchní rozpuštěnými ledovými kaštany (rozpuštíme v parní lázni, v případě potřeby přidáme trochu vody).
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky