balíček
prášek do perníku
já použila prášek na pečení
3
lžíce
kakao
2
hrnek
mléko
2
ks
vejce
0,5
hrnek
slunečnicový olej
nebo rozpuštěné máslo
rybízová marmeláda
(višňová, brusinková)
3
ks
tyčinky ledové kaštany
Postup přípravy receptu
Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 min. (hotovost kontrolujeme špejlí)
Vychladlý perník rozkrojíme, spodní část namažeme marmeládou a vrchní rozpuštěnými ledovými kaštany (rozpuštíme v parní lázni, v případě potřeby přidáme trochu vody).
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)