balíček
prášek do perníku
já použila prášek na pečení
3
lžíce
kakao
2
hrnek
mléko
2
ks
vejce
0,5
hrnek
slunečnicový olej
nebo rozpuštěné máslo
rybízová marmeláda
(višňová, brusinková)
3
ks
tyčinky ledové kaštany
Postup přípravy receptu
Smícháme sypké ingredience, poté přidáme mléko, vejce a nakonec olej a med.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 30 min. (hotovost kontrolujeme špejlí)
Vychladlý perník rozkrojíme, spodní část namažeme marmeládou a vrchní rozpuštěnými ledovými kaštany (rozpuštíme v parní lázni, v případě potřeby přidáme trochu vody).
Šlehačku vylijeme do hrnce, přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme, necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku