V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce, smetanu a vše důkladně promíchejte.
Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
Úplně vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
1) Troubu si předehřejeme na 180°C
2) Formu nebo plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou, tak aby nikde nebyla vidět…
více o Hrníčkový dort s ovocem
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky