Hrníčkový šlehačkový dort

4

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      hrnek cukr krupice
  • Na krém
    • jahody (nejlépe lesní) na ozdobení
    • želatina na přelití
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 500
      g mascarpone
    • 4
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • V míse promíchejte prosátou mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte vejce, smetanu a vše důkladně promíchejte.
  • Dortovou formu o průměru 22 cm lehce vytřete tukem a vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, až povrch těsta zpevní a zezlátne (případně proveďte test špejlí). Nechte asi 10 minut chladnout ve formě, poté ji odstraňte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
  • Úplně vychladlý korpus jednou či dvakrát prokrojte a potřete asi 2/3 krému vzniklého promícháním mascarpone s cukrem a poté s ušlehanou smetanou. Zbylým krémem potřete celý povrch dortu, poklaďte jej jahodami a přelijte ovocnou želatinou připravenou podle návodu. Nechte vychladit.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: