Všechny přísady dobře prošleháme a těsto vlijeme do vymazané bábovkové formy. Pokud chceme bábovku mramorovou, rozdělíme těsto na poloviny, do jedné vmícháme 2 lžíce kakaa a promícháme.
Do formy vlijeme bílé těsto, na něj tmavé těsto a špejlí přejedeme dokola, aby se tmavé těsto vmíchalo do světlého. Pečeme při teplotě okolo 180 °C asi 40 minut. Vyzkoušíme špejlí píchnout do těsta – pokud je čistá, bábovka je upečená.
Toto těsto ve stejném množství lze použít i na rychlý koláč, stačí akorát na 1 plech. Vrch poklademe ovocem. Upečený koláč posypeme přes sítko práškovým cukrem. Koláč se peče samozřejmě kratší dobu.
V míse smícháme mouku, cukr, kypřicí prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
Nyní máme základní těsto na bábovku. Dále…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort