Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, prášek do pečiva a na kostky nakrájené kompotované hrušky i se šťávou z kompotu. Zamícháme a pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a strouhankou vysypaném plechu, dokud se buchta nezačne odlepovat od krajů. Cca 30–40 minut při 200 °C.
Velmi dobrá je na něm i citronová poleva. Stačí šlehačem utřít cukr moučku, lžíci rumu a citronovou šťávu.
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou