Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, prášek do pečiva a na kostky nakrájené kompotované hrušky i se šťávou z kompotu. Zamícháme a pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a strouhankou vysypaném plechu, dokud se buchta nezačne odlepovat od krajů. Cca 30–40 minut při 200 °C.
Velmi dobrá je na něm i citronová poleva. Stačí šlehačem utřít cukr moučku, lžíci rumu a citronovou šťávu.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem