Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, prášek do pečiva a na kostky nakrájené kompotované hrušky i se šťávou z kompotu. Zamícháme a pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a strouhankou vysypaném plechu, dokud se buchta nezačne odlepovat od krajů. Cca 30–40 minut při 200 °C.
Velmi dobrá je na něm i citronová poleva. Stačí šlehačem utřít cukr moučku, lžíci rumu a citronovou šťávu.
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových