Hruškovo-jablečná povidla

3

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      kg hrušky
    • 500
      g jablka
    • 3
      balíček petosa
    • 1
      balíček petol
    • 500
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku.
  • Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství cukru a znovu dusíme.
  • Zbytek cukru smícháme s petosou a přidáme ke zhoustlým povidlům a ještě několik minut povaříme.
  • Doplníme petolem, který rozpustíme v trošce vody a procedíme přes cedníček. Povidla ještě krátce necháme přejít varem a plníme do suchých sklenic.
  • Naplněné sklenice bez víček dáme do teplé trouby, aby se na povrchu utvořil škraloup, potom zavíčkujeme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: