Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21×36 cm, okraje trochu povytáhneme stěrkou do výšky.
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla. Dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí.
* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu