Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21×36 cm, okraje trochu povytáhneme stěrkou do výšky.
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla. Dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí.
* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem