Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21×36 cm, okraje trochu povytáhneme stěrkou do výšky.
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla. Dáme péct do předehřáté trouby dozlatova na střední teplotu, vyzkoušíme špejlí.
* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně