Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme na plátky pokrájené žampiony a zasypeme kari kořením. Na větší pánvi orestujeme kuřecí kostičky, k nim pak přidáme pokrájenou zeleninu, o něco později žampiony a zakapeme sójovou omáčkou. Přidáme špetku ďábelského koření. Vše dusíme asi 10 minut. Současně vaříme špagety v osolené vodě, do které přidáme i kostku bujónu. Ještě za tepla vše smícháme.
Jídlo je lehké a velmi chutné. V parných dnech ho lze podávat i vychlazené jako těstovinový salát.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu