Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme na plátky pokrájené žampiony a zasypeme kari kořením. Na větší pánvi orestujeme kuřecí kostičky, k nim pak přidáme pokrájenou zeleninu, o něco později žampiony a zakapeme sójovou omáčkou. Přidáme špetku ďábelského koření. Vše dusíme asi 10 minut. Současně vaříme špagety v osolené vodě, do které přidáme i kostku bujónu. Ještě za tepla vše smícháme.
Jídlo je lehké a velmi chutné. V parných dnech ho lze podávat i vychlazené jako těstovinový salát.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort