Maso nakrájíme na kostičky a osolíme. Pórek nakrájíme na kolečka, papriku na tenké proužky, česnek na plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi podusíme na plátky pokrájené žampiony a zasypeme kari kořením. Na větší pánvi orestujeme kuřecí kostičky, k nim pak přidáme pokrájenou zeleninu, o něco později žampiony a zakapeme sójovou omáčkou. Přidáme špetku ďábelského koření. Vše dusíme asi 10 minut. Současně vaříme špagety v osolené vodě, do které přidáme i kostku bujónu. Ještě za tepla vše smícháme.
Jídlo je lehké a velmi chutné. V parných dnech ho lze podávat i vychlazené jako těstovinový salát.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody