Hubové carpaccio

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: 2 300 kJ

Suroviny

    • 12
      ks čerstvé žampiony
    • 200
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      ks řapíkatý celer stonka s lístkami
    • 2
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      ks feferonky

Postup přípravy receptu

  • Na marinádu prešľaháme olej s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, cukrom octom a utreným cesnakom.
  • Zo šampiňónov odkrojíme nohy. Klobúky nakrájame na plátky. Feferonku rozkrojíme, vyberieme semienka a lusk nakrájame na kúsky. Řapík zeleru nakrájame na plátky, lístky otrháme a odložíme na bok. Feferonku a zeler vmiešame do marinády.
  • Do misky nalejeme trochu marinády, pridáme časť hubových plátkov, pokapeme ich marinádou, opäť pridáme plátky húb, a takto pokračujeme až do vyčerpania surovín. Vrch zakryjeme potravinárskou fóliou, zatížime a marinujeme cez nov v chladničke. Carpaccio podávame posypané zelerovými lístkami a s pečivom.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: