Na marinádu prešľaháme olej s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, cukrom octom a utreným cesnakom.
Zo šampiňónov odkrojíme nohy. Klobúky nakrájame na plátky. Feferonku rozkrojíme, vyberieme semienka a lusk nakrájame na kúsky. Řapík zeleru nakrájame na plátky, lístky otrháme a odložíme na bok. Feferonku a zeler vmiešame do marinády.
Do misky nalejeme trochu marinády, pridáme časť hubových plátkov, pokapeme ich marinádou, opäť pridáme plátky húb, a takto pokračujeme až do vyčerpania surovín. Vrch zakryjeme potravinárskou fóliou, zatížime a marinujeme cez nov v chladničke. Carpaccio podávame posypané zelerovými lístkami a s pečivom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena