Na marinádu prešľaháme olej s citrónovou šťavou, sójovou omáčkou, cukrom octom a utreným cesnakom.
Zo šampiňónov odkrojíme nohy. Klobúky nakrájame na plátky. Feferonku rozkrojíme, vyberieme semienka a lusk nakrájame na kúsky. Řapík zeleru nakrájame na plátky, lístky otrháme a odložíme na bok. Feferonku a zeler vmiešame do marinády.
Do misky nalejeme trochu marinády, pridáme časť hubových plátkov, pokapeme ich marinádou, opäť pridáme plátky húb, a takto pokračujeme až do vyčerpania surovín. Vrch zakryjeme potravinárskou fóliou, zatížime a marinujeme cez nov v chladničke. Carpaccio podávame posypané zelerovými lístkami a s pečivom.
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků