Připravíme buď na kupovaný piškotový korpus a nebo si piškot upečeme.
Do uzavíratelné misky strčíme všechny ingredience. Víko uzavřeme a za volání kouzelné formule (Hula hula) několikrát zaklepeme. V míse se vše smíchá do hmoty, kterou natřeme na piškot. Vršek můžeme posypat kakaem nebo ořechy a klidně i postříkat čokoládou. Dáme vytuhnout do lednice.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové