Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak ji dáme do velkého hrnce a prudce vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Zmírníme oheň a cizrnu zvolna vaříme asi hodinu, dokud nezměkne.
Přidáme cizrnu a rozmixujeme ji nahrubo, podle potřeby přidáme vodu. Hummus podle chuti osolíme a opepříme.
Hummus dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Těsně před podáváním ho pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou a obložíme snítkami koriandru.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou