Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak ji dáme do velkého hrnce a prudce vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Zmírníme oheň a cizrnu zvolna vaříme asi hodinu, dokud nezměkne.
Přidáme cizrnu a rozmixujeme ji nahrubo, podle potřeby přidáme vodu. Hummus podle chuti osolíme a opepříme.
Hummus dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Těsně před podáváním ho pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou a obložíme snítkami koriandru.
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka