Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak ji dáme do velkého hrnce a prudce vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Zmírníme oheň a cizrnu zvolna vaříme asi hodinu, dokud nezměkne.
Přidáme cizrnu a rozmixujeme ji nahrubo, podle potřeby přidáme vodu. Hummus podle chuti osolíme a opepříme.
Hummus dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Těsně před podáváním ho pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou a obložíme snítkami koriandru.
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci