Cizrnu přelijeme studenou vodou a necháme nejméně 12 hodin nabobtnat. Pak ji dáme do velkého hrnce a prudce vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Zmírníme oheň a cizrnu zvolna vaříme asi hodinu, dokud nezměkne.
Přidáme cizrnu a rozmixujeme ji nahrubo, podle potřeby přidáme vodu. Hummus podle chuti osolíme a opepříme.
Hummus dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Těsně před podáváním ho pokapeme olivovým olejem, posypeme mletou paprikou a obložíme snítkami koriandru.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček