Humrové chlebíčky

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule malá
    • 0,5
      ks celer
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • pepř mletý
    • citron
    • 3
      lžíce bílý jogurt
    • veka
    • 1
      ks majonéza
    • 300
      g uzená makrela

Postup přípravy receptu

  • Celer rozkrojíme na větší kusy a dáme povařit do poloměkka (cca 7 minut). Obereme a najemno natrháme (nebo vidličkou rozmačkáme) maso z ryby (při ručním trhání lépe vybereme i ty nejjemnější kostičky). Lze použít i upečenou mraženou makrelu či kostky filé, ale z té uzené je to nejlepší. Mrkev a cibulku najemno nastrouháme do misky, přidáme rybí maso a vidličkou pomačkaný či také najemno nastrouhaný vařený celer. Hmotu spojíme do mazlavé konzistence majolkou a jogurtem, dochutíme citrónovou šťávou, trochou pepře a pokud jsme nepoužili uzenou rybu, tak i soli (uzená makrela bývá dostatečně slaná).
  • Ideální je, pokud si můžeme pomazánku udělat den dopředu, chutě se tak nějak lépe prolnou. Mažeme pomazánku (trochu silněji) na plátky veky a zdobíme jemným plátkem citrónu a kouskem petrželky.
  • Množství je na cca 25–30 chlebíčků.
Zařazení: Pomazánky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: