Salát „Viněgret“ Brambory ve slupce, řepu a mrkev uvaříme, poté oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole uvaříme, zamícháme do řepy,… více o Salát „Viněgret“
Hermelínový salát Nakrájíme hermelín, vajíčka, pórek, kapii, přidáme majonézu, špetku soli, pepř a dobře promícháme. Podáváme s pečivem. více o Hermelínový salát
Salát Alvota Zelí rozkrájíme a lístečky položíme do misky. Nakrájíme mozzarellu na kolečka. Kolečka dáme do misky a zalijeme olejem.… více o Salát Alvota
Mandloně v Hustopečích rozkvétají. Pokochejte se jejich nádherou! Mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku je unikátem. Je totiž největší nejen u nás, ale i v… Celý článek
5 skvělých dezertů, které zvládnete bez vážení. Stačí vám jen… Skvělé dezerty můžete upéct i v případě, že zrovna nemáte po ruce kuchyňskou váhu, případně v… Celý článek
Víte, co je to vodní kefír a tibetská houba? Odhalte tajemství… Tibetská houba se těší čím dál větší popularitě. Co to je a jak z ní vyrobit domácí kefír,… Celý článek
Bábovky podle cukráře Josefa Maršálka: Upečte si kynutou, třenou… Bábovka neodmyslitelně patří k české gastronomii. A i když se peče v typické formě s komínkem… Celý článek
Croissantové rohlíčky s nugetou Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, dáme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme… více o Croissantové rohlíčky s nugetou
Chlebové bochánky Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme… více o Chlebové bochánky
Kapustové měšce plněné masem Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a… více o Kapustové měšce plněné masem
Kokosová roláda jednoduše Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny za postupného zašlehávání horké vody. Pak přidáme hladkou mouku s práškem do… více o Kokosová roláda jednoduše
Osmé nebe Rozmixujeme na kostky rozdrobenou Nivu, rostlinné máslo a mléko na kaši. Zamixujeme celer do jemna, přidáme ořechy a… více o Osmé nebe
Slovenské buchtičky Z droždí, části cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Mouku, sůl, oba cukry, vejce, teplé mléko, kvásek a rozpuštěné… více o Slovenské buchtičky
Škvarkové loupáčky Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme… více o Škvarkové loupáčky
Tvarohové brambory – zapečené Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme je na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme… více o Tvarohové brambory – zapečené
Citronové kuře s rozmarýnem 1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho… více o Citronové kuře s rozmarýnem
Boloňské špagety IV. Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso, zaprášíme moukou a přidáme rajčatový protlak (já přidávám i trochu kečupu,… více o Boloňské špagety IV.
Uzenofleky Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše… více o Uzenofleky
Bramborové krokety Brambory omyjeme, uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme, prolisujeme do mísy a necháme vychladnout. Potom přidáme… více o Bramborové krokety