Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme projít varem a vyčkáme až brambory lehce změknou.
Poté přidáme koření, prolisujeme stružek česneku, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky nebo na kostičky a necháme provařit.
Mezitím si nastrouháme kořenovou zeleninu a přidáme do polévky. Brambory, které by již měly být skoro uvařené, provaříme a dle potřeby přilijeme vodu či vývar a polévkové bylinky.
Nakonec do vroucí polévky vmícháme vidličkou lehce rozšlehané vajíčka a přidáme jíšku. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč