Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme projít varem a vyčkáme až brambory lehce změknou.
Poté přidáme koření, prolisujeme stružek česneku, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky nebo na kostičky a necháme provařit.
Mezitím si nastrouháme kořenovou zeleninu a přidáme do polévky. Brambory, které by již měly být skoro uvařené, provaříme a dle potřeby přilijeme vodu či vývar a polévkové bylinky.
Nakonec do vroucí polévky vmícháme vidličkou lehce rozšlehané vajíčka a přidáme jíšku. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením