Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme projít varem a vyčkáme až brambory lehce změknou.
Poté přidáme koření, prolisujeme stružek česneku, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky nebo na kostičky a necháme provařit.
Mezitím si nastrouháme kořenovou zeleninu a přidáme do polévky. Brambory, které by již měly být skoro uvařené, provaříme a dle potřeby přilijeme vodu či vývar a polévkové bylinky.
Nakonec do vroucí polévky vmícháme vidličkou lehce rozšlehané vajíčka a přidáme jíšku. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky