Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme projít varem a vyčkáme až brambory lehce změknou.
Poté přidáme koření, prolisujeme stružek česneku, přidáme očištěné houby nakrájené na plátky nebo na kostičky a necháme provařit.
Mezitím si nastrouháme kořenovou zeleninu a přidáme do polévky. Brambory, které by již měly být skoro uvařené, provaříme a dle potřeby přilijeme vodu či vývar a polévkové bylinky.
Nakonec do vroucí polévky vmícháme vidličkou lehce rozšlehané vajíčka a přidáme jíšku. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem