Oloupaný česnek (1–2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Na pánev přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).
Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby a zeleninový bujón. Dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.
Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení