Hustá rajčatová polévka

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: 20 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka čestvá
    • oregáno
    • 1
      balení mozzarella
    • 0,5
      kostka zeleninový vývar
    • cukr
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      balení nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Oloupaný česnek (1–2 stroužky ) jemně rozdrtíme a na olivovém oleji krátce osmahneme tak, aby nezhořkl, pak česnek odebereme. Na pánev přidáme nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou a vaříme spolu s čerstvým svazkem bazalky asi 15 minut (můžeme nahradit i sušenou).
  • Přidáme rajčatový protlak, vodu podle potřeby a zeleninový bujón. Dochutíme cukrem, solí, pepřem a několika špetkami oregana. Polévku necháme chvíli provařit.
  • Hustou rajčatovou polévku podáváme s nakrájenou mozzarellou, popř. s opečenou bagetkou nebo toustovým chlebem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: