Z bílků a krupicového cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny. Ušlehané bílky zlehka propojíme se žloutky a přidáme mouku a solamyl. Těsto dáváme na plech s pečicím papírem pomocí lžíce (3/4 lžíce), protože je těsto řidší. Piškoty pečeme v pootevřené troubě (180 °C) asi 15 minut. Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru asi 5 minut ve vodní lázni. Poté je vyjmeme a se zbylým cukrem je vyšleháme do velmi tuhé konzistence. Zlehka zapracujeme moučkový cukr. Krém přendáme do cukrářského sáčku, nastříkáme na piškoty a při pokojové teplotě necháme zaschnout.
Tukové polevy rozehřejeme, bílou polevu obarvíme do růžova (poleva by měla být hodně řídká). Indiánky opatrně ponoříme do polevy a v chladu necháme zatuhnout.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč