Z bílků a krupicového cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny. Ušlehané bílky zlehka propojíme se žloutky a přidáme mouku a solamyl. Těsto dáváme na plech s pečicím papírem pomocí lžíce (3/4 lžíce), protože je těsto řidší. Piškoty pečeme v pootevřené troubě (180 °C) asi 15 minut. Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru asi 5 minut ve vodní lázni. Poté je vyjmeme a se zbylým cukrem je vyšleháme do velmi tuhé konzistence. Zlehka zapracujeme moučkový cukr. Krém přendáme do cukrářského sáčku, nastříkáme na piškoty a při pokojové teplotě necháme zaschnout.
Tukové polevy rozehřejeme, bílou polevu obarvíme do růžova (poleva by měla být hodně řídká). Indiánky opatrně ponoříme do polevy a v chladu necháme zatuhnout.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku