Z bílků a krupicového cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny. Ušlehané bílky zlehka propojíme se žloutky a přidáme mouku a solamyl. Těsto dáváme na plech s pečicím papírem pomocí lžíce (3/4 lžíce), protože je těsto řidší. Piškoty pečeme v pootevřené troubě (180 °C) asi 15 minut. Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru asi 5 minut ve vodní lázni. Poté je vyjmeme a se zbylým cukrem je vyšleháme do velmi tuhé konzistence. Zlehka zapracujeme moučkový cukr. Krém přendáme do cukrářského sáčku, nastříkáme na piškoty a při pokojové teplotě necháme zaschnout.
Tukové polevy rozehřejeme, bílou polevu obarvíme do růžova (poleva by měla být hodně řídká). Indiánky opatrně ponoříme do polevy a v chladu necháme zatuhnout.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka