Indická kořeněná polévka s cibulí

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule najemno
    • 2
      ks brambory kostky 1 cm
    • sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      šálek drůbeží vývar
    • 1
      lžíce bílý jogurt na ozdobu
    • 1
      ks zázvor asi 1 cm najemno
    • pepř celý
    • 2
      lžička koriandr - mletý
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 0,5
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

  • V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli a zázvor a smažíme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidáme brambory a smažíme další minutu. Často mícháme.
  • V misce smícháme kmín, koriandr, kurkumu a skořici se 2 lžícemi studené vody. Pečlivě promícháme a přidáme k zelenině. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
  • Poté vlijeme vývar a okořeníme. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud brambory nezměknou. Směs vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud nemáme mixér, můžeme směs propasírovat přes kovové síto. Rozmixovanou směs vložíme do kastrolu a prohřejeme. Před podáváním ozdobíme trochou jogurtu a opepříme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: